bikeportal.org.ua

ІІ этап Летней серии Кубка TRIATMAN "Открытый Чемпионат Киевского Водного Стадиона по Акватлону "АКВАМЭН 2014"

Другий етап літньої серії Кубку «TRIATMAN» з акватлону

Другий етап літньої серії Кубку «TRIATMAN» з акватлону

Другий етап літньої серії Кубку TRIATMAN «Відкритий Чемпіонат Київського водного стадіону з Акватлону» відбувся 10 серпня 2014 року на Оболонській Набережні. Ось така довга назва цього змагання, такої коротенької дистанції – 3 км бігу + 1 км плавання + 3 км бігу. Для мне це вперше, відразу після бігу та в воду, оскільки після плавання тиснути на педалі я вже приловчився, а ось після бігу, захекавшись, шубовснути під воду та ще й проплисти 1 км, мені ще не доводилося.

У день змагання, приїхавши о 9.00 ранку, я мав 2 години спокійно підготуватися до старту. Там уже кипіла організаційна робота, в якій і я взяв участь, допомігши встановлювати арку старту-фінішу. Учасників було ще не дуже багато, тому, я майже без черги проставив свій № 57. За півтори години до старту я почав розминатися – пробіг 2 км під пекучим сонцем, а потім у холодочку під деревом розтягував свої м’язи. Спочатку подумав, що зарано розігріваюся, але при такій спекоті мої м’язи не встигнуть охолонути. Після 10-ї години приїхав Толік Панкевич, то я ще й з ним за компанію пробігся для впевненості.

Перед самим стартом я вирішив плисти без шапочки та окулярів, оскільки я не «ахті» плавець, тому не хотів витрачати часу на їхнє вдягання. Перед цим я спробував проплисти без цих атрибутів і…не погано виходило, очі розплющував тільки тоді, коли хапав повітря і шукав орієнтир-буй.

Горган Сашко у своєму стилі «спортивної тамади» періодично нагадував через гучномовець про наближення старту, який заплановано на 11.00. Головне, що ми так і стартонули.

На першому етапі, біг у 3 км, я вирішив не рвати ноги, оскільки не знав, як почуватимуся себе після нього у воді. Тому тримався купки першої десятки і спокійно, в пів сили, подолав дистанцію за 10 хв 55 сек. Навіть нема про що й згадати, наскільки все швидко відбулося. Єдине, що пригадую, то шукав серед уболівальників свою дружину, яку так і не побачив.

Спустившись на пантон, я ледь не стрибнув із нього у воду в кросівках, так захопився бігом. Але вчасно загальмував, вистрибнув із кросівок і шубовснув у воду. Так вільно, просторо мені ще не пливлося, і дихання відновилося швидко. До другого буя мені жоден плавець не заважав, дехто обходив мене ліворуч, а дехто праворуч… «ляпота». Звернув увагу на дівчину, яка мене обганяла, точніше на її техніку плавання, а не на щось інше. Коли вона робила один гребок то я два, і вона мене впевнено обходила. Я спробував повторити її техніку, та тільки швидше не поплив, тож довелося плисти в зручному для себе темпі. А ось уже далі, хтось увесь час «наступав мені на п’яти», тобто своїми загребущими руками бив мої ноги і без того вже побиті. І головне, куди я попрямую, туди і він за мною, я вже і ногами відбрикувався, та марно. Тільки вже на фінішній прямій я змістився лівіше і побачив, що то був Головко Андрій, який напевно вирішив узяти реванш за біг. «Хай собі пливе», подумав я… і фінішував за ним із результатом 24 хв 36 сек. Швиденько натягнув кросівки і пустився наздоганяти Андрія. Сили вистачало, це не після вело їзди, тому я коротенькими кроками з високою частотою через 400-500 м бігу обійшов його, а впродовж  дистанції ще 5-х бігунів. Коли по сходах вибіг на зворотній напрямок до фінішу, то трішки почав здавати, довелося змінити тактику, при якій не розглядав усе і всіх навколо себе, а дивився суто на свою тінь, і це полегшувало мені підтримувати стабільну швидкість. Під оплески та вигуки вболівальників я фінішував спринтерським ривком із результатом 11 хв 30 сек та загальним результатом – 47 хв 01 сек. У підсумку це – 32-е загальне місце із 74-х учасників та 3-тє у віковій категорії М 40-49 із 9 учасників. Нарешті я дочекався свого призового місця, і не важливо для мене чи то пощастило, чи так запланував, головне результат.

Після фінішу Панкевич запропонував підвезти мене з дружиною до метро, але я захотів дочекатися нагородження, не сподіваючись на призове місце. Хоча, десь далеко в душі, я мав надію. Горган оголошує переможців різних категорій і коли промовляв: «За 3-тє місце у віковій категорії 40+ нагороджується……», і тут моя дружина Люба продовжує – «Саханда», а Горган слід за нею повторює … – «Саханда Ігор». Мене аж перетрусило від несподіванки, жінка серцем бачить. Було приємно отримати привітання та призи від Ястребових Андрія з Юлею, а ще приємніше оплески вболівальників та обійми дружини. На цій веселій ноті ми поїхали додому готуватися до наступного змагання, які відбудуться 23-го серпня в                 м. Українка. Дякую усім за спортивне свято і бажаю веселих стартів!

 

10.09.2014

Ігор Саханда

 

Інформація

ІІ этап Летней серии Кубка TRIATMAN "Открытый Чемпионат Киевского Водного Стадиона по Акватлону "АКВАМЭН 2014"
10.08.2014
Киев
Положение
Обговороння на форумі bikeportal
Регистрация
Список зарегистрированных (63)
Результаты (74)
bikeportal.media:
Фото та відео (3)
bikeportal.votes:
Голосування учасників (7 / 9.4)
bikeportal.reviews:
Відгуки учасників
bikeportal.reports:
Звіти учасників (1)

коротке посилання на цю сторінку:
bikeportal.org.ua/2931
коротке посилання на положення гонки:
bikeportal.org.ua/2900
 

Вхід / реєстрація

Підтримай сайт bikeportal.org.ua фінансово:



Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Найближчі гонки

18.05.24, Змагання з МТБ(ХСО)
Сумская обл,село Мала-Рибиця.
25.05.24, «Домбровське MTB крос-кантрі» 2024
Калуш
24.08.24, XCM "Сколівські Бескиди"
Сколе
07.09.24, XCM Карпова осінь
Рівне

Банер  
  
наверх
time: 0.77747893333435